Curs de formare profesională: Pedagogie digitală în educația muzicală tradițională: promovarea cântului vocal și inițierea în alfabetizarea muzicală
23 octombrie – 13 noiembrie 2024, 15:00
Conferință Zoom
Despre curs
Dragă comunitate educațională, în perioada 23 octombrie – 13 noiembrie 2024, ACADEMIA EDUCAȚIE FĂRĂ FRONTIERE Vă invită la cursul de formare profesională Pedagogie digitală în educația muzicală tradițională: promovarea cântului vocal și inițierea în alfabetizarea muzicală, adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.
Implementarea pedagogiei digitale, interactive și integrative în instituțiile de învățământ preuniversitar, completează metodele tradiționale de învățare, completând și actualizând procesul general de educație muzicală în sec. XXI.
Cursul de formare profesională este propus de Dr. Morel KOREN, profesor de muzică, co-fondator al programului didactic, interactiv Solfy, Universitatea Bar Ilan, Israel. De-a lungul carierei sale, Morel Koren a dezvoltat cursuri de tehnologie pentru educația muzicală și a participat la programe și cursuri de vară la CCRMA, Universitatea Stanford și New York. A contribuit la conferințe cu articole care descriu și promovează tehnologia pentru educația muzicală, inclusiv Solfy. Ultima prezentare fiind în august 2024 la Helsinki, la conferința Internațională a Societății de Educație Muzicală ISME (https://www.isme.org/).
Invitați de onoare la acest curs:
Conf. Dr. Loredana Muntean - Universitatea din Oradea, România;
Dr. Dorina Iușcă Comănescu - Universitatea de Arte G. Enescu Iași, dirijoarea corului Aletheia.
🎵Perioada: 23 octombrie – 13 noiembrie 2024
⏳Ora: 15:00
🔎Sincron: 23, 30 noiembrie; 6, 13 noiembrie 2024
🧮Număr credite: 3
Detalii despre eveniment
Formular înregistrare: https://forms.gle/hkdN9eF2hRK1RsLH8
Link de conectare Zoom: https://us06web.zoom.us/j/83169693...
ID meeting: 858 7306 8196
Cod acces: 131023
Program
I zi de formare
23 octombrie 2024 (sincron)
15:00
Formator curs: Morel KOREN – Dr., Universitatea Bar Ilan, Israel, co-fondator al programului digital „Solfy”
Integrarea curriculară: muzica și tehnologia, scurt istoric; resurse teoretice și implementarea lor în practică. Prezentarea programului Solfy - https://4solfy.com. Implementarea programului în clase.
II zi de formare
30 octombrie 2024 (sincron)
15:00
Cântul vocal în educația școlară: în clasă, împreună (în cor); acasă, practică individuală și diferențiată cu programul Solfy. Raportarea progresului din prima săptămână de practică în clasă/acasă.
III zi de formare
6 noiembrie 2024 (sincron)
15:00
Prezentarea primelor rezultate obținute de către elevi. Probleme și soluții propuse. Lărgirea repertoriului de cântece în limba română; explorarea repertoriului în limba engleză; lărgirea repertoriului de Solfegii în Solfy. Prezentarea programului gratuit Musescore - https://musescore.org
IV zi de formare
13 noiembrie 2024 (sincron)
15:00
Scrierea, audierea, imprimarea (printarea) și păstrarea (save) de partituri muzicale digitale. Importanța progresului implementării competențelor de pedagogie digitală în clase. Inițierea în alfabetizarea muzicală – exerciții de solfegiere. Crearea de repertorii corale „private” și „comune” folosind platforma Solfy
Chestionar de feed-back evaluativ